80
COSMOTE Tips

Wearables, για μια καλύτερη ζωή!

Wearables, για μια καλύτερη ζωή!
Μάθε τι είναι και πώς λειτουργούν οι έξυπνες φορετές συσκευές και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν την καθημερινότητα, αλλά και την υγεία σου.

Τα wearables κατακτούν ολοένα και περισσότερο το σύγχρονο καταναλωτικό κοινό, μιας και έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν και να εμφανίσουν στην οθόνη τους μια πληθώρα από μετρήσεις, από τον αριθμό των βημάτων σου ως και τη συνολική πρόσληψη θερμίδων (αν υποθέσουμε πως επιθυμείς κάτι τέτοιο…).

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα wearables επικοινωνούν με το smartphone σου ασύρματα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα δεδομένα από τη σύνδεση 4G του κινητού σου. Τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ διαθέτουν μια πλήρη γκάμα από wearables και smartphones με πολλές έξυπνες λειτουργίες, από παρακολούθηση και καταγραφή δραστηριότητας, βημάτων, αποστάσεων, θερμίδων κ.λπ, μέχρι μέτρηση καρδιακών παλμών και ύπνου.

Ας δούμε τώρα τους τρόπους με τους οποίους τα wearables θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου.

Υγεία

Οι ιατρικές wearable συσκευές χρησιμοποιούν την τεχνολογία προς όφελος της υγείας. Για παράδειγμα, διαθέτουν δυνατότητες καταγραφής των επιπέδων γλυκόζης και του καρδιακού ρυθμού, ανάμεσα σε άλλα. Αυτό όμως που τις καθιστά πολύτιμες είναι πως οι νέες συσκευές με LTE σύνδεση, θα μπορούν να μεταδώσουν άμεσα τα απαραίτητα ιατρικά δεδομένα στο εξειδικευμένο προσωπικό υγείας. Έτσι, ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου θα μπορεί να ελέγχει τα επίπεδα κούρασής σου στο 5×5 ή να ειδοποιεί τους γονείς για την αυξομείωση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του παιδιού.

Ασφάλεια στην εργασία

Ακόμα και στον εργασιακό χώρο, τα wearables θα αποδειχθούν πολύτιμοι σύμμαχοι. Πώς; Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες θα επιτρέπουν την πρόληψη αρχικά και συνεπώς τη λήψη απαιτούμενων μέτρων σε δύσκολες συνθήκες. Έτσι, για παράδειγμα, δεν θα χρειάζεται να βγάλεις τον εξοπλισμό ασφαλείας –γάντια, ειδικά γυαλιά κ.ο.κ.- προκειμένου να ελέγξεις ή να καταγράψεις τα απαιτούμενα δεδομένα. Στη συνέχεια, η wearable συσκευή θα μπορεί να μεταφέρει αυτόματα τα δεδομένα και τις μετρήσεις στο κεντρικό σύστημα υπολογιστή της επιχείρησης, το οποίο με τη σειρά του θα ανταποκριθεί άμεσα, με σημαντικές για την ασφάλεια του εργαζόμενου πληροφορίες.

Ψυχαγωγία και ανάπαυση

Τα περισσότερα από τα wearables είναι –ή θα είναι σε λίγο- συμβατά με μια ποικιλία από εφαρμογές που θα αλλάξουν τον τρόπο που απολαμβάνεις τον ελεύθερό σου χρόνο. Για παράδειγμα, πολλά smartwatches είναι συμβατά με συγκεκριμένα αθλήματα, ώστε να μπορείς να καταγράφεις πληθώρα στατιστικών και να μετράς ακριβείς αποστάσεις, ενέργεια, διαλείμματα κ.ο.κ. Επιπλέον, συσκευές όπως τα έξυπνα γυαλιά και τα VR headsets μπορούν να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να ενισχύσουν τη συνολική εμπειρία παρακολούθησης αγωνισμάτων.

Εάν πάλι είσαι gamer, ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου, μιας και τα wearables θα μεταφέρουν τα video games από το σαλόνι του σπιτιού σου στην άνεση του χεριού σου. Μόνο πρόχειρες εκτιμήσεις μπορούμε ακόμα να κάνουμε σχετικά με τις πιθανές χρήσεις των έξυπνων γυαλιών και ρολογιών στο χώρο του augmented reality gameplay, αλλά ένα είναι σίγουρο: το παιχνίδι θα είναι εθιστικό και ασύλληπτα ρεαλιστικό. Επί του παρόντος, υπάρχει μια ποικιλία από wearables ειδικά για gaming (wristbands και headsets) που προσφέρουν μοναδικά χαρακτηριστικά: Καταγραφή των επιδόσεων του παίχτη και αποθήκευσής τους στο cloud, καθώς και ενίσχυση της συνολικής εμπειρίας χάρη σε δυνατότητες hands-free και ελέγχου κινήσεων. Όρεξη να ‘χεις….